Какво може да се промени в Apple сега, когато Джобс го няма

Както всички знаем не отдавна Стив Джобс се отказа от позицията главен изпълнителен директор на Apple и предаде правомощията си на своя колега и приятел Тим Кук.

Никой не се съмнява, че новият главен изпълнителен директор има добри намерения. Както борда на директорите на Apple потвърди набързо, няма никой по-способен да заеме позицията на Джобс, и никой не е по-нетърпелив да остане верен на принципите на Apple. Но без значение колко мъдрост е предал Стив Джобс на Тим Кук или колко среднощни телефонни разговори са провели двамата, решенията вече не се взимат от Джобс. И както след всяка съществена промяна, нещата ще бъдат различни, без значение колко успокояващи са думите на Тим.

Разбира се, това не означава, че Apple внезапно ще започне да продава iPhone с плъзгаща хардуерна клавиатура, но можем да предположим други значими промени които евентуално ще видим „в магазина“ през следващите години. Ето някой от промените на които може да сме свидетели следващата година по това време:

Stevenotes (keynotes) – едва ли вече ще бъдат същите събития.

Без значение какво ново се представя, без значение колко голямо или магическо е то, просто няма да бъде толкова вълнуващо без детската радост на Стив. Начина по който Стив представяше всяка новост спомага за засилване на търсенето на продуктите на Apple още преди някой някога (извън Apple) действително да е виждал тези продукти с очите си. Тепърва ще разберем дали следващото I-нещо ще бъде представено по аналогичен завладяващ начин.

CEO е-мейли

Не знаем със сигурност, но предполагаме, че необичайния достъп до човек №1 в Apple приключи. Въпреки това Стив едва ли ще спре да чете пощата си на apple.com, така че все още можем да пишем до него 🙂
Който има желание, разбира се, може да си опита късмета и с tcook@apple.com

Flash

Съмнително е, но ако Андроид започне да „яде“ от позициите на iPad догодина, Кук може да премисли омразата на Стив към Flash. Особено след като е ясно как добре работи на HP Touchpad.

Logo

Стив остави траен белег въврху „новия“ Apple като смени класическото лого в цветовете на дъгата с „хромирано“. Тим може също да остави следа.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *