Какво да очакваме от Apple през септември 2019?

Както всяка година, Apple ни представя нови продукти през месец септември. Събитията обикновено се провеждат в периода 7-12 септември, затова много вероятно е тази година да се проведе на 10ти или 11ти септември.

Очакваме Apple да ни представи нови модели iPhone, Apple Watch 5, както и нови macOS и iOS операционни системи.

Ще се запознаем с една или две нови серии iPhone. Много вероятно е те да са с А13 процесори, USB-C портове за зареждане, подобрени камери (може би вече три на брой) и други. Размерите на дисплеите най-вероятно ще са 5.8-инча, 6.1-инча и 6.5-инча. За 5G и ProMotion ще трябва да почакаме до догодина. Как точно ще се казват новите модели iPhone още не е ясно – iPhone 11, iPhone 11R или ще са включени римски цифри XI, вместо 11, както в името на iPhone X. Ще има промени в дизайна главно заради трите камери отзад. От години Apple работи и над това iPhone да е водоустойчив. Но има едно слабо място – Lightning порта за зареждане. Ако има закачен аксесоар през него, няма как да се потопите във вода без щети. За това Apple вероятно работи по отстраняването на този проблем.

Вероятно отново ще чуем за Mac Pro, ако Apple са готови да стартират доставките му. Друго, за което се говори, е представяне на нов модел Mac mini.

Може би ще научим и какво ще е съдържанието на новата Streaming услуга – Apple TV+. Следва да научим и колко ще струва абонамента за нея.

Със стартирането на TV+ услугата, защо да не бъде анонсирано и ново Mini Apple TV? Ако Apple иска да достигне повече потребители с услугите си, време е да представи и нещо ново като допълнение – донгъл, чрез който потребителите могат да гледат съдържание на техният телевизор например. Apple вече се договори с няколко производителя на телевизори да включат поддръжката на AirPlay 2, така че след известно време използването на Apple TV няма да е нужно. Но до тогава е време Apple TV да бъде обновено тъй като настоящият модел е от 2017 година.

Тази година Apple ни представи нови Apple AirPods, но компанията сподели, че работи и над друг вид слушалки, с които евентуално може да ни запознае сега през септември.

Не е сигурно дали ще има още едно събитие през месец октомври тъй като Apple вече обнови своите Mac модели (с изключение на iMac Pro), за това предполагаме, че ако ще има нов модел iPad, той ще бъде представен сега през септември, а не през октомври както предходни години. Компанията вече обнови iPad mini и iPad Air през месец март 2019 година. Около тези модели не се очакват промени или новости, но такива са възможни при iPad и iPad Pro, който не е обновяван от октомври 2018 година.

Други продукти, на които потенциално можем да видим обновени модели са HomePod и Home Pod mini.  Вече се говори, че ще има нов модел HomePod. Не е сигурно дали Home Pod mini ще бъде пуснат на пазара, но това би била  една успешна стъпка към превземане на нови дялове на пазара от страна на Apple.

Apple Watch  – Apple Watch 4 серията беше голяма стъпка напред – моделите са по-бързи, по-тънки, но с по-голям дисплей, с нови приложения и сензори касаещи здравето на потребителя. Какво предстои сега? От месеци се говори, че се правят тайни тестове на нов сензор с фокус върху съня на потребителя, както и се работи над опцията за безжично обновяване на софтуера. Спекулира се също, че Apple преговаря за производството на нови LED дисплей, вместо OLED, но тази промяна ще настъпи най-вероятно догодина. Тенденцията е всяка година да има нов часовник на пазара и това едва ли сега ще бъде нарушено.

С нов часовник и нова операционна система за него – watchOS 6. С нови приложения като Apple Store, ново Noise приложение, Calculator, Apple books, Activity Trends и други. И всичко това е безплатно. Официална публична версия още няма, но има beta такава за разработчици. Финалната версия ще бъде достъпна за крайните потребители през месец септември след предстоящото събитие. watchOS 6 ще можете да инсталирате и на по-стари модели Apple Watch.

И не на последно място – всички се надяваме най-накрая да видим така обсъждания из мрежата MacBook Pro 16-инча. Говори се, че той ще е с резолюция 3072-на-1920 пиксела LCD дисплей, най-новият Intel Coffee Lake H процесор, с нов подобрен механизъм на клавиатурата и много други подобрения.

Очакваме с нетърпения да видим с какво точно ще ни зарадва Apple този път. Със сигурност компанията няма да разочарова своите запалени фенове 🙂

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *