Идеи за това как да използвате вашето Apple TV

„Малката кутийка“ днес е една от най-добрите периферии в екосистемата на iOS устройствата. Няма нищо чудно в това, предвид факта, че превръща скромният ви HD телевизор в източник на забавления.

HDMI и оптичните аудио портове на Apple TV се свързват с домашното ви кино и мрежата ви чрез 802.11n Wi-Fi или 100Base-T Ethernet.

Веднъж щом сте свързани, можете да купувате или наемате филми с резолюция до 1080p или да купувате TV предавания на същата резолюция от iTunes. Освен това получавате Dolby 5.1 звук. Наетите филми трябва да се гледат на Apple TV, докато закупените филми и шоупрограми се синхронизират с iCloud и можете да ги гледате и от другите си устройства. Можете да ги сваляте и директно в iTunes библиотеката си за да имате локален бекъп.

Apple TV има и други интересни възможности, като например да покаже вашите Photo stream снимки или да слушате вашата музика от iTunes и да озвучите цялата стая. Щом се доближите до домашната ви мрежа можете да използвате AirPlay за да стриймвате безжично видео, снимки и музика от вашето iOS устройство към Apple TV. Можете дори да настроите дисплеите да са огледални ако разполагате с iPhone 4S, iPad2 или Новия iPad. Необходимо е единствено да изберете иконата за видео AirPlay и да посочите вашето Apple TV.

В случай, че се намирате в Щатите и сте абонат на Netfix, то разполагате с достъп до цялата им библиотека в същата HD резолюция, като iTunes видео файловете. Ако пък сте спортен почитател можете да се насладите на HD Live предавания, излъчвани чрез MLB.tv, NBA league Pass и NHL GameCenter.

Освен всички налични филми, видео и игри можете да използвате Apple TV също и за търсене на нови предавания от iTunes, интернет радиа, YouTube, Vimeo и Flickr. Можете дори да гледате Wall Street Journal наживо, ако това е понятието ви за приятно прекарване.

Колкото и да са добри от Купертино винаги може и още. Можете да добавите още екстри към вашето Apple TV, като инсталирате софтуер подобен на TV Flash ($29.95, www.firecore.com/atvflash-black). С него ще стане възможно гледането на Video_TS файлове, свалени от DVD-то ви, заедно с всички менюта, субтитри и други екстри, както и в други формати, различни от тези, които iTunes поддържа, като например MKV и AVI.

Можете дори да си сърфирате в мрежата, да преглеждате RSS емисии и други, всичко от вашия Mac, PC или NAS, но на големия екран. Най-хубавото е, че можете да се върнете към фабричните настройки и формати на софтуера на Apple TV по всяко време.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *