Добър момент ли е да закупите MacBook Pro?

С наближаването на представянето на новите модели MacBook Pro, идва и въпроса дали сега да закупите лаптоп от серията или да изчакате.

Apple представи MacBook Pro 16” през месец декември 2019 година. Модела е с много подобрения в сравнение с MacBook Pro 15”, което го направи един от най-добрите лаптопи, който Apple са обявявали през последните години. Едно от подобренията бе клавиатурата – нещо, от което всички се оплаквахме при старите модели. Другите новости са по-тънка рамка на дисплея, което съответно доведе до увеличаване на работната площ, страхотни мощни говорители, AMD видео карта, 6 и 8-ядрени високопроизводителни процесори, още по-бърза рам памет и други. Всички тези екстри струват скъпо на пръв поглед, но реално цената на MacBook Pro 16” е същата като тази на стария модел MacBook Pro 15”. За същата цена получавате по-добър хардуер, което е страхотно.

Ако сте професионален потребител, MacBook Pro 16” е лаптопа за Вас! Той работи много добре дори и при големи натоварвания и благодарение на новата си охладителна система, не прегрява. Така, че си заслужава да инвестирате в подобна машина. Например, MacBook Pro 16” ще рендира двуминутен 4К Adobe Premiere Pro клип за половината време, за което ще го направи MacBook Pro 15”. Това е просто феноменално.

Имайки предвид всичко това, дали да закупите MacBook Pro 16” зависи само от Вас. Ние Ви препоръчваме MacBook Pro 16” като надеждна машина, в която си заслужава да се инвестира.

Ако сте любител и не желаете да влагате толкова средства, тогава обмислете да закупите по-малък вариант на MacBook Pro, 13-инчовия модел. Последно той бе обновен през юли 2019 година. Всички модели от серията вече са с Touch Bar, с производителни четириядрени процесори, бърза рам памет и SSD дискове. Най-хубавото бе, че всички подобрения в модела не струват допълнително за потребителя. Цената на MacBook Pro 13” не бе променена спрямо предходния модел. Така, че и тук потребителите получават по-мощен хардуер на неповишена цена.

Скоро се очаква Apple да ни представи нови модели MacBook Pro, най-вече нови MacBook Pro 13”. За MacBook Pro 16” не е сигурно дали ще има промени тъй като модела е много нов. Съществената разлика, която очакваме, е промяна на размера на дисплея – да стане 14-инча вместо 13-инча. Но как ще се отрази обновяването на модела ценово, не е ясно.

Ако сте избрали да закупите MacBook Pro 16” – не се колебайте да го направите. Ако искате да притежавате по-малък вариант лаптоп, тогава може да изчакате представянето на новите модели за да видите какви промени ще бъдат направени в серията и тогава да прецените дали да изчакате доставка на новите модели или да закупите от наличните MacBook Pro 13”.

При нужда от допълнителна консултация, не се колебайте да се свържете с нас! Ще отговорим на всички Ваши въпроси. Очакваме Ви!

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *